LiteraturHaus
Møllegade 7, 2200 København N

Onsdag den 8. november 2006 kl. 20.00
Desperando Spero

Musikalske perler fra 14- og 1500-tallet

Miriam Andersén - sang og harpe
Irene Spranger - renæssancetravers
Fredrik Bock - lut
Poul Høxbro - pibe-&-tromme, bones

* * *

Le Roy: Mes pas semés & loin allés

Diego Ortiz: Recercada ottava

Tielman Susato: Ronde – Hoboeckentanz

fra: Bayeux manuskript: Jamais amoureux bien nZaira

Tielman Susato: Gaillarder

Frankes: Quene note

fra: Fayrfax ms.: Alone, alone, mourning alone

Luis de Navarez: Cancion del Emparador

Alessandro Mantoano: Chi se passe di speranza

Gaspar Sanz: Canarios

Johann Walter: Quinti toni

fra: Bayeux ms.: Helas, pourquoy vivent ces envieux?

Attaingnant/Gervais: Pavane – Gagliarde – Gagliarde – Gagliarde

Marchetto Cara: Fugga pur

Attaingnant/Gervais: Bransle des Champaigne


* * *


Miriam Andersén, svensk sanger og harpenist, er uddannet på Schola Cantorum Basiliensis, hvor hun studerede sang, middelalderharpe, notation og opførelsespraksis. Hendes repertoire omfatter alt fra gregoriansk sang til folkeviser, og i alle hendes egne projekter arrangerer og rekonstruerer musik og tekster - ofte i samarbejde med sprog- og litteraturforskere. Hun optræder som solist og sammen med fremstående musikere og ensembler i hele Europa, såvel som i Nordamerika og Australien. Hun har indspillet CD’er med bl.a. Sarband, Ferrara Ensemble, Ensemble Gilles Binchois, ALBA og Belladonna. Sammen med Poul Høxbro danner hun ESK, som specialiserer sig i tidlig nordisk musik. MA har medvirket i flere teateropsætninger, bl.a. på Maxim Gorki Theater i Berlin. Hun har også fremstillet og produceret “Spelet om Birger jarl” i forbindelse med Stockholms 750-års jubilæum.

Irene Spranger er uddannet som tværfløjtenist på konservatoriet i Nürnberg/Tyskland og har taget solodiplom i traversfløjte fra konservatoriet i Tilburg/Holland i 1990. Siden 1990 er hun bosat i København, hvor hun ved siden af sit pædagogiske virke arbejder som udøvende musiker med både traversfløjte og tværfløjte i talrige sammenhænge. Hun er fast medlem af barokorkestret Concerto Copenhagen, med hvem hun har været solist ved indspillningen af en CD med fløjtekoncerter fra Ålholmsamlingen. Hun danner duo med organisten Christof Pannes i Peine/Tyskland og har bl.a spillet med Lautthen Compagney/Berlin, Zephyrus Ensemble/London, ensemblet Il Nuovo Modo m.fl.

Fredrik Bock studerede på Det Fynske Musikkonservatorium, hvorfra han tog sin eksamen med højeste karakter i 2000. Mens han studerede klassisk guitar, begyndte han at få undervisning i barokguitar, og efter endt eksamen har Fredrik valgt at specialicere sig på denne guitar og forskellige lutinstrumenter. Disse instrumenter har han siden 1998 studeret ved Hochschule für Kunste, Bremen, hos Prof. Stephen Stubbs. Fra 1999 til 2001 fik han tildelt det svenske Kungliga Musikaliska AkademienZs stipendium for sit arbejde med barokguitaren, og han debuterede fra solistklassen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 2003. Fredrik Bock har optrådt som solist med Odense Symfoniorkester og er hyppigt anvendt som akkompagnatør af solister og ensembler som bl.a Concerto Copenhagen og det danske vokalensemble Ars Nova. Som continuospiller har han medvirket i operaforestillinger bl.a. på Det Kongelige Teater i København og på Den Fynske Opera.

Poul Høxbro har opnået international anerkendelse for sit arbejde med at genskabe en middelalderlig spillestil for enhåndsfløjte og tromme. Det var en ni måneder lang rejse i Sydamerika, hvor PH spillede folkemusik fra Peru og Bolivia, som blev afgørende for beslutningen om en musikalsk løbebane. Han har klassisk diplom- og solistklasse-eksamen i blokfløjte fra Det Fynske Musikkonservatorium, men valgte fra 1992 at udforske de middelalderlige traditioner for simultan spil på fløjte og tromme. Med brug af sin brogede musikalske baggrund og i tæt samarbejde med udvalgte instrumentmagere, har hans pionerindsats ført til optrædener verden over samt indbragt ham en antal danske musikpriser. Sammen med Agnethe Christensen og Helen Davies var PH med til at starte middelalderensemblet ALBA. Med Miriam Andersén udgør han duoen Esk, der har specialiseret sig i tidlig musik fra nordiske kilder. Han er desuden en opskattet historiefortæller på både dansk, engelsk og tysk, holder dansekurser og foredrag.