InformationCopenhagen Renaissance Music Festival er Skandinaviens nyeste internationale festival for tidlig musik, opstået indenfor rammen for og inspireret af det nationale Renæssanceår 2006 - og med festivalen Musica Antiqua i Brugge som kunstnerisk inspirationskilde og forbillede.

Festivalen har som formål at:
- vise bredden af og kvaliteten på den danske professionelle tidlig-musikscene
- introducere førende internationale musikere og ensembler for det danske publikum
- tilføre ny inspiration og kompetence gennem masterclasses og workshops
- formidle ny viden om renaissancemusik
- generelt stimulere interessen for tidlig musik i Danmark

Årets udgave af festivalen forløber som en koncertserie i København med 15 koncerter i perioden 22. oktober - 26. november. Hovednavne i festivalen er det engelske ensemble I Fagiolini, ensemblet Tetraktys fra Italien, sopranen Maria Cristina Kiehr, som er født af danske forældre i Argentina og bosat i Basel, samt den norske cembalist Ketil Haugsand, som er professor ved Musikhochschule i Köln.

Koncerterne finder sted i bl.a. Odd Fellow Palæet, Christiansborgs Slotskirke, Sankt Ansgar Kirke, Garnisonskirken, Holmens Kirke, Sankt Johannes Kirke, Glyptoteket, Medicinsk Museion, Bymuseet og Literaturhaus.

Billetter til en pris på mellem 50 og 150 kr. pr. koncert, vil kunne købes både ved døren og på Billetnet fra oktober måned. Et begrænset antal partoutkort til en meget favorabel pris kan købes direkte fra festivalens website.

Udover koncerterne arrangeres der en række masterclasses i samarbejde med DKDM med nogle af europas førende musikere på området: Jill Feldman (us), Kees Boeke (nl), Ketil Haugsand (no), Robert Hollingworth (uk), Janice Santos og Michael Spengler (de). Målgruppen er professionelle og semi-professionelle musikere, samt musikstuderende og avancerede amatører med interesse for den tidlige musik. Der planlægges også en række forelæsninger med fremstående musikere og forskere.

Copenhagen Renaissance Music Festival arrangeres af renaissancemusik.dk og støttes af en række fonde og institutioner. Festivalen gennemføres i samarbejde Musica Ficta, DKDM og Danmarks Radio.

Hensigten er at Copenhagen Renaissance Music Festival skal være en tilbagevendende begivenhed. Næste festival planeres til efteråret 2008.
senest opdateret 20. oktober 2006